Bild på Glutenfria saffransbullar

Glutenfria saffransbullar

IdasBakning, idasbakning.blogg.se/
tis, 2016-12-06 16:25

Recept på saftiga bullar med smak av saffran som hör julen till! 

Receptet ger

ca 40
bullar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Bullar:

Ingrediens

  • 100 g laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk psyllium
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • ca 10 dl gluten- och laktosfritt mjöl Spara ca 0,5 dl till utbakningen
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 300 g rumstempererat laktosfritt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. 1. Smält smöret och tillsätt mjölk, värm blandningen tills det blir fingervarmt (37°C).

     

    2. Blanda saffransarom med lite socker. Lös upp jästen med lite av den fingervarma mjölkblandningen. Tillsätt sedan all mjölkblandning, Psyllium, saffran och låt svälla i ca 10 minuter.

     

    3. Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 0,5 dl till utbakningen).

     

    4. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.

     

    5. Mjöla bakbordet med det sparade mjölet och kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i 20 bitar.

     

    6. Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.

     

    7. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

     

    8. Grädda kanelbullar i mitten av ugnen, 200°C i ca 8-10 minuter.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.