Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(43)

Glutenfria saffransbullar

Recept på saftiga bullar med smak av saffran som hör julen till! 

Vote
(43)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till ca 40 bullar

Räcker till...

ca 40 bullar

Ingredienser

Så gör du

Bullar:
  • 100 g laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk psyllium
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • ca 10 dl gluten- och laktosfritt mjöl Spara ca 0,5 dl till utbakningen
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
Fyllning:
  • 300 g rumstempererat laktosfritt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
Garnering:
  • 1 st ägg
  • pärlsocker
  • 1. Smält smöret och tillsätt mjölk, värm blandningen tills det blir fingervarmt (37°C).

    2. Blanda saffransarom med lite socker. Lös upp jästen med lite av den fingervarma mjölkblandningen. Tillsätt sedan all mjölkblandning, Psyllium, saffran och låt svälla i ca 10 minuter.

    3. Blanda samman alla övriga ingredienserna och kör degen i en köksmaskin med degkrok i ca 5 minuter (spara ca 0,5 dl till utbakningen).

    4. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.

    5. Mjöla bakbordet med det sparade mjölet och kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla sedan ihop degen och dela varje rulle i 20 bitar.

    6. Lägg bullarna i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.

    7. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.

    8. Grädda kanelbullar i mitten av ugnen, 200°C i ca 8-10 minuter.