Bild på Hallonbullar

Hallonbullar

mariaz
mån, 2010-06-14 19:15

Vanliga vetebullar med hallonsylt som tillägg till fyllningen.

Receptet ger

80
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 300 g smör
  • 1 l mjölk
  • 26+6 dl vetemjöl
  • 2 pkt jäst för söta degar
  • 3 dl vit sirap
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kardemumma, malen

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • hallonsylt
  • smör
  • socker
  • hallonsylt

Rubrik

  • garnering

Ingrediens

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret tillsammans med mjölken o värm till 37 grader.
    Hälls över jästen i en assistent o röres tills jästen löst sig. Rör sedan ner salt, kardemumma och socker. Häll sist ner vetemjölet. Arbeta degen ordentligt i fyra minuter.
    Låt jäsa i ca 30 min.
    Baka ut degen. Bred på fyllningen.

    Vik degen dubbel, skär cm tjocka remsor o snurra ihop till en vriden knut

    Låt jäsa till dubbel storlek.
    Pensla på bullar med upp vispat ägg o lägg på lite pärlsocker.
    Gräddas nertill i ugn 200 grader ca 12-15 minuter

Ska man ha dubbelt med

Ska man ha dubbelt med hallonsylt i fyllningen?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.