Bild på Julhjärta

Julhjärta

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2010-08-30 13:03

Recept på vacker vetekrans formad som ett hjärta. Ett fint bakverk till julfikat.

Receptet ger

1
stort
hjärta

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummen mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 knivsudd salt
  • ca 9 dl vetemjöl
  • 175 g smör

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken. Vispa ned ägg och äggula. Tillsätt socker, salt och vaniljsocker samt 6 dl av mjölet.

  2. Smula ned smöret och knåda degen väl med resten av mjölet. Spar lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk.

  3. Knåda degen lätt och rulla ut den till en längd, ca 80 cm. Platta till längden så att den blir ca 15 cm bred.

  4. Rör samman smör och socker till fyllningen och bred ut som en sträng mitt på degen. Strö över mandel, suckat och apelsinskal.

  5. Vik in sidorna över fyllningen och lägg längden på en plåt. Forma längden till ett hjärta. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.

  6. Pensla med uppvispad äggvita, strö över mandelflagor och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.