Bild på Kalljästa lussebullar med vit choklad

Kalljästa lussebullar med vit choklad

A Guesthouse Gotland
mån, 2011-12-05 23:31

Saftiga och fina lussebullar med krämig vit chokladfyllning! Det bästa saffransbullarna du någonsin ätit.

Receptet ger

50
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst för söta degar
  • 6 dl standardmjölk
  • 1 g saffran
  • 200 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 16 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 300 g vit choklad
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i allt saffran. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken. Tag av från spisen och låt svalna.
    Smula ner jästen i en degbunke och slå den kalla degvätskan över, blanda tills all jäst har lösts upp. Skär det mjuka smöret i små kuber och tillsätt dem, några i taget. Blanda i socker och salt. Arbeta på låg hastighet in mjölet, lite i taget. Öka hastigheten och arbeta degen väl i cirka fem minuter. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek.

  2. Dela degen i två delar. Kavla ut till en tunn platta och bred ut hälften av det mjuka smöret. Riv över den vita chokladen med hjälp av ett rivjärn. Rulla ihop till en rulle och skär i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar. Upprepa med den kvarvarande degen. Lägg dem i bullformar och låt jäsa i cirka en timme. Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler.

Bästa receptet ever.

Bästa receptet ever.

Varför har du skrivit på ditt

Varför har du skrivit på ditt eget recept?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.