Bild på Kanelbullar

Kanelbullar

scarpan
tis, 2010-06-15 22:08

Klassiker som man kan ha riven mandelmassa istället för socker och kanel.

Receptet ger

40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gr jäst
  • 150 gr smör
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 14 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 gr smör
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 2 st ägg

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.

  2. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
    Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.

  3. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

  4. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Strö över pärlsocker.
    Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.