Bild på Kanelbullar

Kanelbullar

helsingborgrecepten
lör, 2015-06-06 22:48

Portioner:  20 st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 1/2 packet jäst
  • 50 gram smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 50 gram smör eller magasin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker

Rubrik

  • Pensling
  • ägg
  • ströocker

Gör så här

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

  2. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

  3. Fyllning: Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.

  4. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm (för 20 st). Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

  5. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.

  6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Väldigt bar recept, men

Väldigt bar recept, men stavningen lite sisådär. ;)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.