Bild på Kanelbullar

Kanelbullar

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 15:58

Receptet ger

24
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 15 dl vetemjöl (900 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk kardemumma, stött eller mald
  • 150 g Milda, rumstempererat eller 1 ½ dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda
  • 50 g jäst, för söta degar
  • 5 dl mjölk

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g Milda, rumstempererat
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk kanel, malen

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • ägg

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • pärlsocker

Gör så här

  1. 1. Häll det mesta av mjölet samt strösocker, salt och kardemumma i
    matberedarens skål. Klicka i matfett och smula jästen över.

    2. Värm mjölken till fingervarm, 37°C. Häll över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter.

    3. Låt degen jäsa under plastfolie eller lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta.

    4. Kör några varv i maskinen. Tag sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda
    lätt igenom den.

    5. Dela degen i två bitar, som får vila någon minut innan du kavlar ut dem.

    6. Kavla ut varje degbit till en avlång kaka, ca 25 x 50 cm.<

    7. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt.

    8. Skär varje rulle i 24 bitar, dvs ca 2 cm breda.

    9. Ställ bitarna med snittytan uppåt i pappersformar på en plåt. Täck med
    bakduk och låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°C.

    10. Tryck försiktigt på en bulle. Om degen snabbt höjer sig, är den färdigjäst. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

    11. Grädda bullarna mitt i ugnen 5-8 minuter.

    12. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.