Ingredienser
Så gör du
- 15 dl vetemjöl (900 g)
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk kardemumma, stött eller mald
- 150 g Milda, rumstempererat eller 1 ½ dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda
- 50 g jäst, för söta degar
- 5 dl mjölk
Fyllning
- 100 g Milda, rumstempererat
- 0,75 dl strösocker
- 2 msk kanel, malen
Pensling
- ägg
Garnering
- pärlsocker
1. Häll det mesta av mjölet samt strösocker, salt och kardemumma i
matberedarens skål. Klicka i matfett och smula jästen över.2. Värm mjölken till fingervarm, 37°C. Häll över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter.
3. Låt degen jäsa under plastfolie eller lock i skålen till dubbel storlek, ca 30 minuter. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta.
4. Kör några varv i maskinen. Tag sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda
lätt igenom den.5. Dela degen i två bitar, som får vila någon minut innan du kavlar ut dem.
6. Kavla ut varje degbit till en avlång kaka, ca 25 x 50 cm.<
7. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt.
8. Skär varje rulle i 24 bitar, dvs ca 2 cm breda.
9. Ställ bitarna med snittytan uppåt i pappersformar på en plåt. Täck med
bakduk och låt bullarna jäsa ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°C.10. Tryck försiktigt på en bulle. Om degen snabbt höjer sig, är den färdigjäst. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
11. Grädda bullarna mitt i ugnen 5-8 minuter.
12. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.