Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
kanelbullar
klassiska kanelbullar
Räcker till ca 40 bullar
Räcker till...
ca 40 bullar
Recepttyp
Vetebröd
Kanelbullar
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 150 g margarin
- 6 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 dl socker
- 1,5 liter vetemjöl
fyllning
- 100 g mjukt margarin
- 1 dl socker
- kanel
dela jästen i en bunke.
smält fettet och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.
slå över vätskan på jästen, lite i taget så du kan röra ut jästen.
tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl, rör till en smidig deg.
jäs i ca 30 min
rör under tidien ihop margarin och socker till fyllningen.
arbeta degen smidig på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till en stor, avlång ruta. Bred smörfyllningen på och pudra med kanel. Rulla ihop och skär bullar. Lägg i form med snittytan upp.
jäs i ca 30 min
pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 225 grader