Bild på Kanelbullar
Bild på Kanelbullar

Kanelbullar

Stina
tors, 2010-05-13 17:05

Stina's supergoda kanelbullar, måste provas!

Receptet ger

40
st
härliga bullar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Bullar

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst (1 pkt)
  • 1 dl strösocker
  • ca. 13 dl mjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kanel (blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen innan du börjar göra degen)

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Lägg jästen i en bunke och häll över sockret. Använd en gaffel och rör runt i blandningen tills sockret och jästen har smält samman.

  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm tills fingervarmt (37 grader).
       Häll vätskan sedan över jäst-och socker blandningen och rör ihop med hjälp av en träslev eller elvisp med degkrokar.

  3. Tillsätt lite mjöl i taget i vätskan samtidigt som du rör. Fortsätt tills du har fått en ganska klibbfri deg och ta sedan upp degen på ett bakbord och knåda den tills degen är smidig och fin.

  4. Lägg degen i en bunke, strö över lite mjöl och lägg sedan över en bakduk. Ställ på ett varmt ställe, gärna vid spisen och låt jäsa till dubbel storlek i ca. 30 minuter.

  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda till den litegrann. Dela sedan degen i två delar och kavla ut båda delarna till rektangulära plattor. Ta fram fyllningen ifrån kylen och bred ut denna på plattorna. Rulla sedan ihop degen till rullar och dela dessa i 2 cm stora bitar och lägg i bullformar, på plåt.

  6. Täck över degen med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla sedan med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ugn på 225 grader i ca. 8 minuter.

     

    LYCKA TILL!

Kan man ta matolja istället

Kan man ta matolja istället för smör och isf hur mkt?? Tacksam för snabbt svar! ♥

super goda, kommer göras fler

super goda, kommer göras fler gånger!

toppen

toppen

Mums

Mums

jätte gott, provade att ha

jätte gott, provade att ha vaniljsocker istället för kanel i fyllningen = super gott!!

varför ska fyllningen stå i

varför ska fyllningen stå i kylen??

Verkligen goda bullar. Hade

Verkligen goda bullar. Hade dock inte tillräckligt med mjölk hemma utan blev det hälften mjölk och hälft lätt vanilj yoghurt. Och dubbelsats av fyllning. Man då blev det verkligen de godaste bullarna jag har smakad. Gott med florsocker i stället för socker i fyllningen.

gott <3

gott <3

gött

gött

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.