Bild på kanelbullar

kanelbullar

mathildae
mån, 2010-06-14 13:13

klassiska kanelbullar

Receptet ger

ca 40
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 150 g margarin
  • 6 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1,5 liter vetemjöl

Rubrik

  • fyllning

Ingrediens

  • 100 g mjukt margarin
  • 1 dl socker
  • kanel

Gör så här

  1. dela jästen i en bunke.

  2. smält fettet och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.

  3. slå över vätskan på jästen, lite i taget så du kan röra ut jästen.

  4. tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl, rör till en smidig deg.

  5. jäs i ca 30 min

    rör under tidien ihop margarin och socker till fyllningen.

  6. arbeta degen smidig på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till en stor, avlång ruta. Bred smörfyllningen på och pudra med kanel. Rulla ihop och skär bullar. Lägg i form med snittytan upp.

  7. jäs i ca 30 min

  8. pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

  9. Grädda mitt i ugnen ca 5 min i 225 grader

Enkel och bra !!!

Enkel och bra !!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.