Bild på Kanelbullar med vaniljkräm

Kanelbullar med vaniljkräm

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2019-09-04 09:05

Recept på kanelsnurror med krämig vaniljfyllning. Foto: Simona Muntean

Receptet ger

ca 24
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 2,5 dl vispgrädde fingervarm
  • 2,5 dl standardmjölk fingervarm
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör rumstempererat
  • 12-14 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt kan uteslutas om smöret är salt

Rubrik

  • Kanelfyllning

Ingrediens

  • 150 g smör rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2-3 msk kanel
  • 2 msk vetemjöl

Rubrik

  • Vaniljfyllning

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 4 dl mjölk

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st uppvispad äggvita
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål och rör i lite mjölk tills den har löst upp sig.

  2. Blanda alla ingredienser till degen, förutom smör, i köksassistent. Börja med den mindre mängden vetemjöl. Kör maskinen på medelhastighet i ca 10 minuter.

  3. Tillsätt smöret i små kuber och kör assistenten tills degen går ihop och blir glansig. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Degen ska släppa kanterna på skålen. Ska vara glansig och inte kännas kladdig.

  4. Jäs degen under handduk på en varm och dragfri plats i ca 1,5 timme till 2 timmar, eller till dubbel storlek.

  5. Sätt under tiden ugnen på 200 grader och blanda ihop kanelfyllningen till en jämn smet samt ställ åt sidan.

  6. När degen har jäst färdigt stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla varje degbit till en rektangel ca 1 cm tjock, bre fyllning på halva rektangeln och dra över den andra halvan.

  7. Skär i 2 cm tjocka remsor ut med långsidan och snurra ihop dem till snurror.

  8. Lägg bullarna glest på bakplåtspapper beklädd plåt och låt dem jäsa under handduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.

  9. Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.

  10. Tryck med tummen i mitten på varje bulle och gör en grop som du fyller med vaniljkräm.

  11. Pensla bullarna rumt om med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.

  12. Sänk värmen till 175 grader och grädda bullarna i mitten eller nedersta delen av ugnen ica 15–20 minuter, tills bullarna är gyllenbruna.

  13. Låt bullarna svalna på galler under en handduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.