Bild på Kaneldoftande bulle i form

Kaneldoftande bulle i form

Joakim
ons, 2012-10-03 17:20

Kanelbullar är en riktigt klassiker. Här bjuder jag på en variant där den bakas i en stor form och toppas med syrlig glasyr. Då kan ta precis hur stor eller liten bulle man vill...

Receptet ger

8-10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Bulldegen

Ingrediens

  • 100 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllningen

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 2 msk malen kanel
  • 1 dl råsocker

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 dl florsocker
  • 100 g Philadelphiaost

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken så degvätskan blir ljummen. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i salt, socker och vaniljsocker och tillsätt nästan allt mjöl.

  2. Arbeta degen ca 10 min och låt jäsa övertäckt 1-1,5 timme . Häll den jästa degen i en bakform med bakplåtspapper. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka, och tryck ner den i degen.

  3. Grädda i ca 30 minuter, mitt i ugnen. Ta ut och låt bullen svalna något. Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla den över bullen. Bryt eller skär i lagom bitar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.