Bild på Kanelknutar

Kanelknutar

angelicaan
mån, 2011-02-28 17:08

Bullar med kanelsmak. Görs med fördel samtidigt som Kardemummasnurror (samma deg och dumt att "slösa" ett halvt paket jäst): http://www.baka.se/recept/kardemummasnurror.

 

Receptet är från Hemmets Journal.

Receptet ger

36
st
bullar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Bulldeg

Ingrediens

  • 25 gram jäst
  • 5 dl mjölk
  • 125 gram smör
  • 2 st ägg
  • ½ tsk salt
  • 1,25 dl strösocker
  • 15 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 125 gram smör
  • dl råsocker
  • 3 msk kanel

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula ner jäst i en degbunke. Värm mjölk till 37 grader. Häll över jästen och blanda tills det löst sig. Klicka i rumsvarmt smör och rör om. Blanda i ägg, salt, socker och mesta delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under handduk i cirka 45 minuter. Gör fyllningen under tiden. Rör ihop råsocker, smör och kanel. Dela degen i två bitar. Kavla ut till en rektangel och bred fyllning på nedre halvan. Vik ihop och skär degen i 1-2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och snurra ihop till en knut. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper eller i formar och låt jäsa under handduk i cirka 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 8 minuter.

Ser gott ut , det borde man

Ser gott ut , det borde man testa!

Ser mumsigt ut

Ser mumsigt ut

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.