Bild på Karlsbadersnäckor

Karlsbadersnäckor

Kronjäst, www.kronjast.se
lör, 2010-05-29 13:24

Receptet ger

ca 26
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 påse bagarens jästmix vetebröd
  • 14 dl vetemjöl special
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker eller hyvlad mandel till topping

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g odense mandelmassa 50/50 eller odense mandelmassa lyx

Rubrik

  • Övrigt

Ingrediens

  • pappersformar

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.

    2. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna.

    3. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet)
    eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.

    4. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.

    5. Kavla ut degen i en rektangel, ca 40x70 cm.

    6. Stryk ut smör på degen och strö riven mandelmassa över. Rulla ihop degen och skär upp 26 bullar.

    7. Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min.

    8. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker eller hyvlad mandel.

    9. Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då
    försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.