Klassiska Lussebullar
Goda, klassiska bullar som jag har bakat i många år och aldrig misslyckats med. Hoppas du gillar det! :)
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 35 lussebullar ellen en saffranslängd
ca 35 lussebullar ellen en saffranslängd
Ingredienser
Så gör du
- 50 g jäst
- 75 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 2 pkt saffran
- 3/4 dl Kesella
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl socker
- 1,5 liter vetemjöl
Börja med att smälta smöret och smula jästen i en bunke.
Blanda sedan samman det med saffran och mjölken.
Häll i resten av ingredienserna och vispa kraftigt, med elsvisp och helst med brödvispen.
Låt jäsa i bunken i 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och baka ut till önskad form.
Jäs bullarna i 30 min på plåten.
Pensla med uppvispat ägg och sätt ev i russin.
Grädda i 250° i mitten av ugnen i 5 - 10 min för lussebullar.
Längder gräddas i nedre delan av ugnen i ca 10-18 min