Bild på Lussekatter

Lussekatter

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 10:18

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

40
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gr jäst
  • 100 gr smör
  • 5 dl mjölk
  • 2,5 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 påsar saffran
  • 1+1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl (1,1 kg)
  • russin till garnering

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, saffran och yoghurt och värm till 40 grader.

  2. Smula jästen i en degbunke och häll degspadet över. Rör om tills jästen löser sig.

  3. Tillsätt socker, salt ,ägg och det mesta av mjölet under omrörning.

  4. Arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper från bunkens kant. Tillsätt mera mjöl om så behövs.

  5. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.Baka ut degen till lussekatter.

  6. Lägg dem på smorda bakplåtar och garnera med russin.Låt jäsa övertäckt i ytterligare 20-30 minuter.

  7. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispad ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

  8. Låt svalna under bakduk.

Jättegott med yoghurt

Blev jättebra! Fluffiga. Jag gör alltid stora, och har inne kort stund. Tog 1 tsk salt.

Kanon, saftiga o fina. Dock

Kanon, saftiga o fina. Dock krävde mina lite längre tid i ugnen men det kan ju ha med ugnen att göra.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.