Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Lussekatter

Detta är min mormors goda recept.

 

Marian

Vote
(6)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till ca 35 st Lussekatter

Räcker till...

ca 35 st Lussekatter

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 rågad dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 paket saffran
  • 8 dl vetemjöl
  • russin
  1. Smula jästen i en bunke.

  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).

  3. Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen, tillsätt resten.

  4. Blanda i socker och ägg.

  5. Blanda saffran med mjölet och häll i det.

  6. Degen ska bli ganska lös, men blanda i mer mjöl om du tycker att det behövs.

  7. Jäs i bunken med handduk över i 30 min.

  8. Baka ut lussekatter och dekorera med russin. Tryck ned russinen ordentligt.

    Jäs på plåten i 25 min

  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ugnen 6-9 min i 225 grader.