Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Lyxiga kanelbullar

Vote
(1)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt Kronjäst för söta degar (50 g)
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 15 dl vetemjöl special
Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250-300 g Odense lyxmassa, rives
  • 1 msk malen kanel
Garnering
  • 1 st ägg
  • pärlsocker
  • Sätt ugnen på 225°C.

    Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt.

    Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.

    Tillsätt salt, strösocker, kardemumma.

    Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen.

    Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.

    Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.

    Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka.

    Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min.

    Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.