Bild på Lyxiga Kanelbullar
Bild på Lyxiga Kanelbullar

Lyxiga Kanelbullar

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2012-01-26 17:18

Receptet ger

ca 40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14g)
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk malen kardemumma eller 2 tsk stött kardemumma
  • ca 15 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • ev. 100 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk vatten
  • 1 msk malen kanel

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • uppvispat ägg
  • Dr. Oetker hackad mandel

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till 37 grader.

  2. Rör i jästen och rör om tills den löst sig.

  3. Klicka i smöret.

  4. Tillsätt ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Rör om kraftigt tills degen blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.

  5. Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan och rör samman med övriga ingredienser.

  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den försiktigt. Använd mjöl, men inte mer än nödvändigt för att degen ska gå att arbeta med. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 50X25 cm. Försök få så jämna kanter som möjligt.

  7. Bred ut fyllningen på rektanglarna och rulla ihop från långsidan. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i pappersformar på plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

  8. Pensla med uppvispat ägg och Dr. Oetker hackad mandel.

  9. Grädda i 250 grader i 5-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.

lätta att göra och alltid

lätta att göra och alltid mycket uppskattade med olika fyllningar fett humö

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.