Bild på Majsbullar med kardemumma

Majsbullar med kardemumma

Risenta, www.risenta.se
mån, 2010-05-10 19:17

Goda bullar med fantastisk doft av kardemumma!

Foto: Frida Wismar

 

Receptet ger

ca 15
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk Risenta rårörsocker
  • 2 dl Risenta majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke.

  3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm vätskan till 37 grader. Blanda i kardemumman.

  4. Häll det ljumma degspadet över jästen och rör tills det löser sig.

  5. Tillsätt mjölet och blanda tills degen släpper från bunkens kanter.

  6. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla ut delarna till längder och dela varje längd i 10 delar. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  7. Låt jäsa övertäckta tills de blivit dubbelt så stora.

  8. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter.

  9. Låt svalna under bakduk.

Alltså man bli bara besviken

Alltså man bli bara besviken att se detta var inte en glutenfri recept. kan ni komma på ett alternativ?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.