Bild på Mina bästa bullar

Mina bästa bullar

onlythegoodnotes
mån, 2010-05-17 22:13

Efter många års letande efter det perfekta bullreceptet så har jag kommit fram till att detta är det! Det ultimata receptet på det ultimata fikabrödet! ;)

Receptet ger

36
stora
/ 48 små

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 180 g mjukt smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 msk hel kardemumma
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl special

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 200 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk kanel
  • 2 msk vaniljsocker

Rubrik

  • Pensling & garnering

Ingrediens

  • 1 st ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Krossa kardemumman i mortel

  2. Smält 100 g av smöret tillsammans med kardemumman

  3. Häll på mjölken och värm degvätskan till max 37°. Ju kallare degvätska, desto längre jästid men saftigare bullar!

  4. Smula ner jästen i bunken och häll över lite av vätskan, rör tills jästen löser sig

  5. Tillsätt resten av degvätskan samt salt & socker, rör om

  6. Tärna resten av smöret (arbetas in när degen knådas) och lägg i bunken tillsammans med ca 4 dl mjöl och starta assistenten

  7. Arbeta in allt mjöl, lite i taget, tills degen släpper från bunken, låt då maskinen gå ca 5 minuter

  8. Jäs övertäckt i ca 60 min tills degen dubblat i storlek.

  9. Blanda i socker, kanel och vaniljsocker i det mjuka smöret med hjälp av en gaffel. Om du vill, dela upp smör, socker och vaniljsocker i två skålar och byt ut hälften av kanelen (2 msk) till kardemumma i ena skålen så får du två olika fyllningar. 

  10. Knåda degen lätt och dela den i 4 delar

  11. Kavla ut varje del till en rektangulär platta och bred på fyllning, rulla och dela i valfritt antal bitar (8/rulle för stora bullar & 12/rulle för små)

  12. Placera i formar på plåt (jag brukar använda muffinsformar till stora bullar, som på bilden, och vanliga bullformar till mindre bullar) och jäs övertäckta i 40 min

  13. Sätt ugnen på 250°

  14. Bullarna har nu med stor sannolikhet rullat upp sig en aning, nyp ihop kanterna så får du fin form på dem

  15. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker

  16. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min för stora bullar och 5-8 min för små

Gott

Gott

Kan man ha foliformar o

Kan man ha foliformar o lägga dom i tar det längre tid i ugnen då

jag bakade med min syster och

jag bakade med min syster och de blev så goda och var så saftiga i munnen xP♥

Bullar är jättegott särskilt

5

Bullar är jättegott särskilt när man äter en direkt på första dan!! mmm gott mums eller hur!

Ja det blev jättegott men jag

Ja det blev jättegott men jag gjorde dubbel sats med fyllning.

Inte så aktiv här, men jag

Inte så aktiv här, men jag gör faktiskt också dubbel fyllning, varav en del med kardemumma! Så jag ändrar i receptet. :)

Jag skall prova nu. Hoppas

Jag skall prova nu. Hoppas att de blir lika goda som dina.
Lasse

jätte goda bullar men tänk på

jätte goda bullar men tänk på att göra extra mycket fyllning!

gott!

gott!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.