Bild på Mini-Semlor
Bild på Mini-Semlor
Bild på Mini-Semlor
Bild på Mini-Semlor

Mini-Semlor

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-02-25 16:12

 

 

Receptet ger

24
st
24 st minisemlor, 12 normalstora eller 2 st storsemlor.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk Dr. Oetker Hjorthornssalt
  • 1 l vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 200 g mandelmassa
  • 2-3 msk mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader för normalstora semlor och minisemlor eller 200 grader för storsemlor.

  2. Smält matfettet och tillsätt mjölk. Degspaden ska vara fingervarm.

  3. Smula jäst i en degbunke. Tillsätt salt, socker, degspad samt ägg. Blanda i hjorthornssalt och vetemjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig och blank deg.

  4. Låt degen jäsa i bunken i ca 30 minuter.

  5. Ta upp degen och arbeta den på ett bakbord. Forma degen till bullar (normalstora, mini eller stora) som får vila på plåt i 10-15 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda. De normalstora bullarna gräddas mitt i ugnen i 8-10 minuter. Minisemlorna gräddas i 3-4 minuter. Storsemlorna gräddas i 15-20 minuter. Låt de gräddade bullarna svalna medan du förbereder fyllningen.

  6. Rosta hasselnötterna lätt i en stekpanna och låt svalna. Blanda nötter, mandelmassa och mjölk till fyllning. Vispa grädde och vaniljsocker.

  7. Skär toppen av bullarna, gröp ur och fyll med hasselnötsmassa och grädde. Sätt tillbaka locket och pudra gärna på lite florsocker.

Mm ;)

Mm ;)

Gott

Gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.