Bild på Nonstoppbullar

Nonstoppbullar

ErikaB
tis, 2010-06-01 19:58

Söta och goda bullar.

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
  • nonstopp efter smak

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken (37 grader). Smula jästen och blanda med vätskan. Knåda i övriga ingredienser. Knåda i maskin 8-10 minuter (eller dubbla tiden för hand). Låt jäsa till dubbel storlek, va 30 minuter.

    Dela degen i två delar. Kavla ut degen och lägg på krossad nonstopp. Rulla ihop och skär i 10 delar. Gör likadant med den andra degbiten. Lägg i bullformar och låt jäsa 40 minuter.

    Pensla med ägg och ha på pärlsocker om så önskas. Grädda i 5-8 minuter i 275 grader. Låt svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.