Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Nonstoppbullar
Söta och goda bullar.
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Recepttyp
Vetebröd
Fyllda bullar
Ingredienser
Så gör du
- 25 g jäst
- 75 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 2 krm salt
- 0,5 dl strösocker
- 7-8 dl vetemjöl
- 1 st Uppvispat ägg till pensling
- nonstopp efter smak
Smält smöret och häll i mjölken (37 grader). Smula jästen och blanda med vätskan. Knåda i övriga ingredienser. Knåda i maskin 8-10 minuter (eller dubbla tiden för hand). Låt jäsa till dubbel storlek, va 30 minuter.
Dela degen i två delar. Kavla ut degen och lägg på krossad nonstopp. Rulla ihop och skär i 10 delar. Gör likadant med den andra degbiten. Lägg i bullformar och låt jäsa 40 minuter.
Pensla med ägg och ha på pärlsocker om så önskas. Grädda i 5-8 minuter i 275 grader. Låt svalna på galler under bakduk.