Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Overnight Cinnamon Buns

Måste förberedas dan innan, men väldigt goda!

Karoleen

Vote
(6)

Räcker till 12 stora Bullar

Räcker till...

12 stora Bullar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Deg:
  • 4 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 3/4 dl socker
  • 6 matskedar smör, smält
  • 1 3/4 dl filmjölk
  • 10 dl mjöl
  • 2 1/4 tsk Torrjäst
  • 1 1/4 tsk salt
Fyllning
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 matsked kanel
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 matsked smör, smält
Glasyr
  • 3/4 dl Philadelphiaost
  • 3 matskedar mjölk
  • 3 3/4 dl florsocker
  1. Vispa äggulor, ägg, socker, smält smör och filmjölk. Tillsätt 5 dl mjöl med torr jästen samt saltet. Vispa till degen har börjat forma. Om du har en bakmaskin är det nu dags att lägga degen i maskinen och använda degkroken. Går även att knåda för hand. 

  2. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta på låg hastighet i 5 minuter tills allt mjöl är tillsatt och degen är mjuk och fuktig men inte kladdig. Arbeta tills degen lossnar från kanterna. Lägg på arbetsbord och knåda for hand i ca 30 sekunder. 

  3. Olja en bunke och lägg degen i bunken. Olja på ovansidan av degen och täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 1/2 timmar. 

  4. Blanda farinsocker, kanel och salt i en liten skål. Låt stå tills senare.

  5. Smörj en glas eller keramik form. Forma degen till en ganska stor rektangel. Degen bör vara ca 1/2 cm tjock. Borsta med smält smör och strö över farinsockersblandningen. Rulla ihop och skär i skivor som du lägger i formen tätt sida vid sida. Bör bli ca 12 bullar. Täck med plastfolie och tryck ner så att det inte är någon luft under. Låt stå i kylen under natten eller upp till 16 timmar.

  6. Ställ formen i en avstängd ugn med en form med vatten under i ca 30 min. Ta ur båda formarna ur ugnen och värm ugnen till 175 C.

  7. När ugnen är klar, ställ formen i mitten av ugnen och grädda tills gyllene, ca 15 min. Kontrollera allt eftersom eftersom dom bränns lätt. 

  8. När bullarna har svalnat, blanda ihop glasyren - vispa philadelphiaosten och tillsätt mjölk. Sikta i florsockret och vispa tills slät. Häll över bullarna och servera direkt.