Overnight Cinnamon Buns
Måste förberedas dan innan, men väldigt goda!
Räcker till 12 stora Bullar
12 stora Bullar
Ingredienser
Så gör du
Deg:
- 4 st äggulor
- 1 st ägg
- 3/4 dl socker
- 6 matskedar smör, smält
- 1 3/4 dl filmjölk
- 10 dl mjöl
- 2 1/4 tsk Torrjäst
- 1 1/4 tsk salt
Fyllning
- 2 1/2 dl farinsocker
- 1 matsked kanel
- 1 nypa salt
- 1 1/2 matsked smör, smält
Glasyr
- 3/4 dl Philadelphiaost
- 3 matskedar mjölk
- 3 3/4 dl florsocker
Vispa äggulor, ägg, socker, smält smör och filmjölk. Tillsätt 5 dl mjöl med torr jästen samt saltet. Vispa till degen har börjat forma. Om du har en bakmaskin är det nu dags att lägga degen i maskinen och använda degkroken. Går även att knåda för hand.
Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta på låg hastighet i 5 minuter tills allt mjöl är tillsatt och degen är mjuk och fuktig men inte kladdig. Arbeta tills degen lossnar från kanterna. Lägg på arbetsbord och knåda for hand i ca 30 sekunder.
Olja en bunke och lägg degen i bunken. Olja på ovansidan av degen och täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 1/2 timmar.
Blanda farinsocker, kanel och salt i en liten skål. Låt stå tills senare.
Smörj en glas eller keramik form. Forma degen till en ganska stor rektangel. Degen bör vara ca 1/2 cm tjock. Borsta med smält smör och strö över farinsockersblandningen. Rulla ihop och skär i skivor som du lägger i formen tätt sida vid sida. Bör bli ca 12 bullar. Täck med plastfolie och tryck ner så att det inte är någon luft under. Låt stå i kylen under natten eller upp till 16 timmar.
Ställ formen i en avstängd ugn med en form med vatten under i ca 30 min. Ta ur båda formarna ur ugnen och värm ugnen till 175 C.
När ugnen är klar, ställ formen i mitten av ugnen och grädda tills gyllene, ca 15 min. Kontrollera allt eftersom eftersom dom bränns lätt.
När bullarna har svalnat, blanda ihop glasyren - vispa philadelphiaosten och tillsätt mjölk. Sikta i florsockret och vispa tills slät. Häll över bullarna och servera direkt.