Bild på Overnight Cinnamon Buns

Overnight Cinnamon Buns

Karoleen
mån, 2010-04-26 09:45

Måste förberedas dan innan, men väldigt goda!

Receptet ger

12
stora
Bullar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg:

Ingrediens

  • 4 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 3/4 dl socker
  • 6 matskedar smör, smält
  • 1 3/4 dl filmjölk
  • 10 dl mjöl
  • 2 1/4 tsk Torrjäst
  • 1 1/4 tsk salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 matsked kanel
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 matsked smör, smält

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 3/4 dl Philadelphiaost
  • 3 matskedar mjölk
  • 3 3/4 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa äggulor, ägg, socker, smält smör och filmjölk. Tillsätt 5 dl mjöl med torr jästen samt saltet. Vispa till degen har börjat forma. Om du har en bakmaskin är det nu dags att lägga degen i maskinen och använda degkroken. Går även att knåda för hand. 

  2. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta på låg hastighet i 5 minuter tills allt mjöl är tillsatt och degen är mjuk och fuktig men inte kladdig. Arbeta tills degen lossnar från kanterna. Lägg på arbetsbord och knåda for hand i ca 30 sekunder. 

  3. Olja en bunke och lägg degen i bunken. Olja på ovansidan av degen och täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 1/2 timmar. 

  4. Blanda farinsocker, kanel och salt i en liten skål. Låt stå tills senare.

  5. Smörj en glas eller keramik form. Forma degen till en ganska stor rektangel. Degen bör vara ca 1/2 cm tjock. Borsta med smält smör och strö över farinsockersblandningen. Rulla ihop och skär i skivor som du lägger i formen tätt sida vid sida. Bör bli ca 12 bullar. Täck med plastfolie och tryck ner så att det inte är någon luft under. Låt stå i kylen under natten eller upp till 16 timmar.

  6. Ställ formen i en avstängd ugn med en form med vatten under i ca 30 min. Ta ur båda formarna ur ugnen och värm ugnen till 175 C.

  7. När ugnen är klar, ställ formen i mitten av ugnen och grädda tills gyllene, ca 15 min. Kontrollera allt eftersom eftersom dom bränns lätt. 

  8. När bullarna har svalnat, blanda ihop glasyren - vispa philadelphiaosten och tillsätt mjölk. Sikta i florsockret och vispa tills slät. Häll över bullarna och servera direkt.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.