Bild på Påskbullar med vanilj

Påskbullar med vanilj

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2011-03-09 22:28

Recept på bullar som görs av muffinssmet, fylls med underbar vaniljkräm och sen toppas med kristyr och färgad kokos.

Receptet ger

16
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl mjölk 3%
  • 50 gram jäst
  • 1 dl strösocker
  • 100 gram smör
  • 1 krm salt
  • 10-12 dl vetemjöl

Rubrik

  • Vaniljfyllning

Ingrediens

  • 4 dl mjölk 3%
  • 1 frp Dr. Oetker vaniljkräm

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • Dr. Oetker vit kristyr
  • 1 dl kokos
  • 1/2 tsk Dr. Oetker Gul Hushållsfärg
  • 1-2 tsk vatten

Gör så här

  1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Lös upp jästen i vätskan.

  2. Rör smöret och sockret smidigt i degbunken. Tillsätt degvätskan.

  3. Tillsätt saltet och vetemjölet och arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite av mjölet till utbakningen.

  4. Låt degen jäsa under bakduk till nästa dubbel storlek i ca 40 minuter.

Rubrik

  • Vaniljfyllning

Gör så här

  1. Vispa vaniljkräm och mjölk 1 minut med elvisp. Låt sen vaniljkrämen vila 20 minuter i kylen innan användning.

Rubrik

  • Fortsätt

Gör så här

  1. När degen jäst färdigt lägger du degen på mjölat bakbord och kavlar ut den till en platta ca 1 cm tjock. Ta ut mått med rundlar ca 15 cm i diameter.

  2. Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och tryck ihop degen. Lägg bullarna i en muffinsform med skarven neråt.

  3. Låt jäsa i ca 30 minuter. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

  4. Blanda samman kokos, gul färg och någon tsk vatten. Garnera bullarna med kristyr och strö på den gula kokosen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.