Bild på Saffransbullar i långpanna

Saffransbullar i långpanna

baka.se
mån, 2018-12-10 11:06

Recept på ett superenkelt och mycket saftigt saffransbröd. Istället för att stå och rulla ut lussekatter häller du bara upp degen direkt i långpannan! 

Receptet ger

1
st
långpanna, ca 24 bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram smör
  • 1 paket färsk jäst (50 g)
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk Dr. Oetker Saffransarom alternativt 2 påsar torkad saffran.
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • 1 st Uppvispat ägg till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli max 37 grader (fingervamt) Smula jästen i en bunke. Häll mjölk-smöret över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt saffransarom.

  2. Tillsätt ägg, socker och salt. Rör ned vetemjölet och blanda väl till en kladdig deg.

  3. Låt jäsa 30-60 minuter till dubbel storlek. Om degvätskan (mjölk + smör) är kallare än fingervarmt tar jäsningen längre tid. Längre jästid ger mer arom i det färdiga brödet!

  4. Gör under tiden fyllningen. Blanda smör, socker och kardemumma. Riv ner mandelmassan och blanda till en jämn smet.

  5. Häll ut den färdigjästa smeten i en långpanna. Bred ut den ca 5 cm tjock. Skeda ner fyllningen i degen, använd en tesked för att göra små hål i degen. 

  6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.

  7. Grädda mitt i ugnen vid 200 grader i ca 25 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.