Saffransbullar med mandelmassa
Räcker till 24 bullar
24 bullar
Ingredienser
Så gör du
- 1 flaska (30 ml) Dr. Oetker Saffransarom
- 125 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1,5 dl socker
- 1 tsk salt
- 14-15 dl vetemjöl
- 1 dl hackade russin
Fyllning:
- 200 g mjukt smör
- 2 dl russin
- 1 dl socker
- 150 g riven mandelmassa
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- pärlsocker och ägg till dekoration
Smält smöret tillsammans med saffranet och blanda sedan ner mjölken. Låt degvätskan bli 37 grader varm och blanda sedan ner det i en bunke tillsammans med jästen. Tillsätt sockret, saltet, vetemjölet och russinen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter till dubbel storlek.
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut till en lagom tjock degplatta och bred ut hälften av fyllningen på den. Rulla ihop till en rulle och skär ca 2-3 cm tjocka skivor av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-45 minuter.
Upprepa samma sak med den andra degbiten. Pensla bullarna med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 10-13 minuter.