Bild på Saffransbullar med mandelmassa
Bild på Saffransbullar med mandelmassa
Bild på Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
mån, 2015-12-28 15:16

Receptet ger

24
bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 flaska (30 ml) Dr. Oetker Saffransarom
  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 14-15 dl vetemjöl
  • 1 dl hackade russin

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 200 g mjukt smör
  • 2 dl russin
  • 1 dl socker
  • 150 g riven mandelmassa
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • pärlsocker och ägg till dekoration

Gör så här

  1. Smält smöret tillsammans med saffranet och blanda sedan ner mjölken. Låt degvätskan bli 37 grader varm och blanda sedan ner det i en bunke tillsammans med jästen. Tillsätt sockret, saltet, vetemjölet och russinen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter till dubbel storlek.

    Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut till en lagom tjock degplatta och bred ut hälften av fyllningen på den. Rulla ihop till en rulle och skär ca 2-3 cm tjocka skivor av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-45 minuter.

    Upprepa samma sak med den andra degbiten. Pensla bullarna med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 10-13 minuter. 

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.