Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(41)

Saftigt saffransbröd

Ett recept som jag har bakat lussebullar efter i många år och aldrig misslyckats med.

Ritaz

Vote
(41)

Räcker till ca 35 st lussebullar eller 2 längder eller kransar

Räcker till...

ca 35 st lussebullar eller 2 längder eller kransar

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 pkt saffran
  • 3/4 dl Kesella
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 liter vetemjöl
  1. Smula jästen i en bunke.

    Smält smöret, häll i mjölk och saffran och låt det bli fingervarmt

    Smula jästen i en degbunke och lös den med lite av degvätskan.

    Häll i restan av degvätskan och blanda sen i resten av ingredienserna.

    Spar lite mjöl till utbakningen.

    Jäs degen i 30 min.

  2. Ta upp degen på bakbordet och baka ut till önskad form.

    Jäs bullarna i 30 min på plåten.

    Pensla med uppvispat ägg och sätt ev i russin.

    Grädda i 250° i mitten av ugnen i 5 - 10 min för lussekatter

    Längder gräddas i nedre delan av ugnen i ca 10-18 min