Bild på Semlor

Semlor

sarahbakar
sön, 2011-02-20 00:52

En god semmelbulle med ite mildare fyllning.

Receptet ger

20-25
st
Beroende på storlek

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Vetebulle

Ingrediens

  • 14-16 dl vetemjöl special
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 st ägg
  • 5 dl mjölk

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • riven mandelmassa Mängd beroende på antal bullar som ska fyllas
  • vaniljkräm samma mängd som mandelmassan

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent.

     

    Värm mjölken till 37 grader och häll den över. Arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 30–40 minuter.

     

    Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i lagom stora bitar och rulla till släta bullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

    Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

     

    Pensla bullarna försiktigt med ägg. Grädda i ugnen 7–10 minuter. Låt svalna på galler.

  2. När det är dags för servering; skär av locket, jag brukar skära det lite som en kon.

    Sedan trycker jag upp hålet i bullen lite mer, så man rymmer bra med fyllning.

     

    Koka marsankräm enl paketet eller om du gör en egen. Blanda den med riven mandelmassa 50/50 och klicka i bullarna.

    Spritsa eller klicka på vispad grädde, lägg på locket och pudra på florsocker.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.