Bild på Semlor
Bild på Semlor
Bild på Semlor

Semlor

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2011-05-17 10:22

Receptet ger

15-20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk Dr. Oetker Hjorthornsalt
  • 1 l vetemjöl
  • 1 ägg till pensling

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • inkråm från bullarna
  • ca 1 dl mjölk
  • 300 g grovriven mandelmassa
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dr. Oetker äkta vaniljsocker
  • florsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Degspaden ska vara fingervarm.

  2. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt salt, socker, degspad samt ägg. Blanda i hjorthornssalt och vetemjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig och blank deg. Låt degen jäsa i bunken i ca 30 minuter.

  3. Ta upp degen och arbeta den på ett bakbord. Forma degen till bullar som får vila på plåt i 15-20 minuter.

  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt de gräddade bullarna svalna medan du förbereder fyllningen.

  5. Blanda samman inkråm från bullarna med 1 dl mjölk, mandelmassa och vaniljsocker.

  6. Skär av ett lock på bullarna och fyll dem sedan med mandelmassa blandningen och toppa med visgrädde innan du lägger på locken igen. Pudra locken lätt med lite florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.