Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Syltbullar

Extra saftiga snurror, fyllda med jordgubbssylt och mandelmassa, dekorerade med glasyr och strösselblommor! Här är receptet!

Vote
(18)

Räcker till 30 st bullar i muffinsformar

Räcker till...

30 st bullar i muffinsformar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Grunddeg
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk kardemummakärnor stötta
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 11-12 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl jordgubbssylt eller någon annan god bärsylt
Garnering
  • florsocker
  • Dr. Oetker dekorationsblommor
  1. Smula jästen i en degbunke eller matberedare.

  2. Smält smöret. Tillsätt mjöl och kardemumma. Värm till 37 grader.

  3. Häll degvätskan i bunken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner socker och ägg.

  4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, arbeta ihop till en smidig deg. Lät jäsa övertäckt ca 45 minuter.

  5. Riv mandelmassan och blanda med smör och socker.

  6. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar.

  7. Kavla ut till rektanglar, ca 20×55 cm. Bred ut mandelmasseröran och därefter sylten.

  8. Lägg på den andra rektangeln och tryck till lätt. Skär i ca 2 cm breda remsor, och sedan kan man vrida dem till snurror. Eller skär den som ”byxben och vrid båda benen” och snurra ihop till en bulle.

  9. Lägg snurrorna i muffinsformar, låt jäsa i ca 30 minuter.

  10. Sätt ugnen på 250 grader.

  11. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

  12. Blanda till en vit glasyr av florsocker och lite vatten. Ringla över bullarna och strö några blommor i glasyren.

  13. När glasyren torkat kan man pudra lite florsocker över bullarna. Klara att äta!