Bild på Syltbullar

Syltbullar

diysweden.se, diysweden.se
tis, 2015-09-01 16:01

Extra saftiga snurror, fyllda med jordgubbssylt och mandelmassa, dekorerade med glasyr och strösselblommor! Här är receptet!

Receptet ger

30
st
bullar i muffinsformar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Grunddeg

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk kardemummakärnor stötta
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 11-12 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl jordgubbssylt eller någon annan god bärsylt

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • florsocker
  • Dr. Oetker dekorationsblommor

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke eller matberedare.

  2. Smält smöret. Tillsätt mjöl och kardemumma. Värm till 37 grader.

  3. Häll degvätskan i bunken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner socker och ägg.

  4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt, arbeta ihop till en smidig deg. Lät jäsa övertäckt ca 45 minuter.

  5. Riv mandelmassan och blanda med smör och socker.

  6. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar.

  7. Kavla ut till rektanglar, ca 20×55 cm. Bred ut mandelmasseröran och därefter sylten.

  8. Lägg på den andra rektangeln och tryck till lätt. Skär i ca 2 cm breda remsor, och sedan kan man vrida dem till snurror. Eller skär den som ”byxben och vrid båda benen” och snurra ihop till en bulle.

  9. Lägg snurrorna i muffinsformar, låt jäsa i ca 30 minuter.

  10. Sätt ugnen på 250 grader.

  11. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

  12. Blanda till en vit glasyr av florsocker och lite vatten. Ringla över bullarna och strö några blommor i glasyren.

  13. När glasyren torkat kan man pudra lite florsocker över bullarna. Klara att äta!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.