Bild på Vaniljbullar

Vaniljbullar

bakaloss
lör, 2010-06-12 09:24

Mumsiga vaniljbullar

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram jäst
  • 50 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • dl socker
  • 1 krm salt
  • 15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader och smula ner jästen, rör runt tills den lösts upp. Häll i sockret, saltet och nästan allt vetemjöl, blanda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek (30-40 min).

  2. Kavla ut degen och skär ut fyrkanter, lägg en klicka vaniljkräm i mitten och kläm ihop kanterna så vaniljkrämen inte syns, vänd upp och ner på bullen och lägg på en plåt med bakpapper. Jäs i ca 20 minuter. Pensla med ägg eller smör, grädda i ca 10 minuter på 225 grader. Pensla med vatten efter gräddningen.

  3. Om man vill kan man strö över socker eller nötter efter gräddning eller göra glasyr av lika delar vatten och florsocker.

Om man ska dubbla receptet

Om man ska dubbla receptet ska man ta 100 g jäst då!? ://. Det känns lite för mkt.....

Hej hej! Jag var lat och

Hej hej!

Jag var lat och valde kallrörd vaniljsås från Marsan... Det blev inte alls bra! Nästa gång ska jag koka riktig vaniljkräm och inte fuska!
Bullarna blev dock jättegoda...

hej Irene heter jag läste här

hej Irene heter jag
läste här att det inte blev bra alls med kallrörd vaniljkräm
hur blev dom då när det inte blev bra med kallrörd vaniljkräm

Jättegoda bullar. Jag valde

Jättegoda bullar. Jag valde de att fylla dem med hoddens Hemmagjorda vaniljkräm http://www.baka.se/recept/hemmagjord-vaniljkram och det blev kalas!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.