Bild på Vetekrans med kanel och choklad
Bild på Vetekrans med kanel och choklad
Bild på Vetekrans med kanel och choklad
Bild på Vetekrans med kanel och choklad
Bild på Vetekrans med kanel och choklad

Vetekrans med kanel och choklad

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2017-09-21 08:59

Recept på läckert god vetekrans med kanel och choklad. Ett fint alternativ till kanelbullen.

Receptet ger

2
st
kransar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g mjukt smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 påse Dr. Oetker Torrjäst (7 g)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • ca 8 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 75 g mjukt smör
  • 3/4 dl farinsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker Vanilla Paste
  • 2 tsk kanel
  • 100 g hackad mörk choklad

Rubrik

  • Pensling

Ingrediens

  • 1 st ägg

Gör så här

  1. Tärna smöret så att det blir mjukare och mer lättarbetat. Värm mjölken till fingervarmt och tillsätt torrjästen. Rör om tills jästen har löst upp.

  2. Blanda mjölk med socker, kardemumma och salt och smör.

  3. Vänd ner hälften av mjölet och arbeta in lite luft i degen. Tillsätt resten av mjölet under omrörning. Låt jäsa i ca 45 minuter tills degen är dubbelt så stor.

  4. Fyllning: Blanda smör med farinsocker, vaniljpasta och kanel. 

  5. Utbakning: Lägg hälften av degen åt sidan och gör en krans i taget. Kavla ut degbiten till en platta ca 33 x 50 cm. Bred på hälften av fyllningen och strö över hälften av den hackade chokladen. Rulla ihop längs långsidan. Gör ett snitt längs långsidans mitt och tvinna de båda ändarna och forma till en krans. Gör samma sak med den andra halvan av degen.

  6. Låt kransarna jäsa under duk ytterligare 20-30 minuter. Pensla kransarna med uppvispat ägg.

  7. Grädda kransarna 220 grader i ca 15 minuter. Täck över kransarna med bakplåtspapper eller alluminiumfolie och grädda ytterligare 15 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.