Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Yoghurtbullar
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 plåt bullar
Räcker till...
1 plåt bullar
Recepttyp
Vetebröd
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl Lindahls Yoghurt
- 2 dl kokande vatten
- 1 ½ dl vetekross
- 1 tsk salt
- 3 msk ljust muscovadosocker
- 1 pkt jäst
- 4 msk olivolja
- 2 dl grynblandning el havregryn
- 9 dl vetemjöl
Koka upp vattnet och häll det över vetekrossen.
Tillsätt salt, muscovadosocker samt tillräckligt med Lindahls yoghurt för att ge blandningen fingertemperatur.
Smula i jästen fint och blanda noga.
Tillsätt resten av Lindahls yoghurt, olivolja, gryn och vetemjöl.
Rör ordentligt tills degen släpper från bunken.
Låt degen jäsa i 45 min under en köksduk.Knåda ordentligt och forma bullar.
Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa ytterligare i 30 min.
Grädda i ugnen på 225 grader i 10 min.
Lägg sedan bullarna på galler och pensla med kallt vatten för en mjuk skorpa.