Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Vildjäst på aprikoser

Ett recept på vildjäst att använda när du tex bakar levainbröd.  

cupcakesfluffan

Vote
(16)

Ingredienser

Så gör du

  1. Dag 1
    125 g torkade aprikoser (osvavlade)
    50 g honung
    25 g socker
    250 g ljummet vatten

    Blanda alltsammans i en burk, gärna en glasburk så att man ser vad som händer. Ställ burken så varmt , exempel i skåpet ovanför kylen som det ofta är varmare i eller i pannrummet om du har ett sådant.. Sätt inte på ett alltför tättslutande lock, nöj dig med ett lock som sitter lite löst eller lite plastfolie

     

  2. Dag 2-5
    Skaka burken 2 gånger om dan.  Exakt hur många dar det tar innan den är klar kan nog varierar, min tog 5 dar, beror nog på hur varmt man ställer den. När den är klar har aprikoserna flutit upp till ytan, man ser bubblor stiga uppåt när man rör lite på burken, och det är lite skum ovanpå. Den luktar också ganska mycket som likör ungefär.

  3. Sila nu bort aprikoserna ock häll vildjästen i en burk med lock på som du sedan förvara i kylen där den håller i c:a 2 månader.