Vit chokladpannacotta med färska bär

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
fre, 2015-11-20 12:26

Recept på en ljuvlig efterrätt. Det som är extra bra med pannacotta är att du kan förbereda den dagen innan, och precis före servering dekorerar du med de färska bären. 

Receptet ger

2-3
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g vit choklad
  • 1 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Färska bär att dekorera med

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i en skål med vatten och låt stå i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med fröna från vaniljstången och ta sedan av kastrullen från plattan.

    Hacka den vita chokladen och rör sedan ner den tillsammans med gelatinbladet i grädden. Blanda runt så att chokladen och gelatinbladet löser upp sig ordentligt. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen i minst 4 timmar.

    Servera med färska bär. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.