Vörtbullar

baka.se
tors, 2010-10-28 09:54

Mumsiga frallor med julig Vörtsmak.

Prova dem nygräddade med lite julskinka och senap.... Mums....

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 12 dl rågsikt
  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst á 7 g
  • 1 påse Santa Maria vörtkryddor 90 g
  • 2 tsk salt
  • 2 dl russin eller korinter
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl mörk sirap
  • 5 dl Porter kan bytas mot mjölk för mildare kryddsmak.
  • 1-2 dl vetemjöl till utbakning

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser.

  2. Värm Portern till drygt fingervarmt (42 grader) Rör ned olja, sirap och Porter i mjölblandningen. Blanda ordentligt till en rätt kladdig deg. Låt jäsa ca 45 minuter till dubbel storlek.

  3. Vält ut degen på bakbord tillsammans med vetemjöl. Var försiktig med mjölet, för mycket mjöl ger torra bullar.

  4. Rulla runda frallor av degen och lägg på pappersklädda plåtar. Lägg bakduk över plåtarna. Låt jäsa ca 30 minuter.

  5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda frallorna i ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.