Vörttekakor

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2017-11-29 10:12

Recept på hembakta tekakor som får sin juliga smak från pepparkakskryddor och julmust. Bör verkligen testas!

Receptet ger

ca 20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • ca 12 dl rågsikt
  • 2 påsar Dr. Oetker Torrjäst (14 g)
  • ca 25 g pepparkakskryddor
  • ca 1 msk salt
  • 250 g Kesella
  • 75 g Dr. Oetker korinter (1 påse)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl sirap (helst mörk)
  • 5 dl julmust (eller porter)
  • 1-2 dl vetemjöl till utbakning

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Värm olja, kesella, sirap och porter till 42 grader. Rör ned i mjölblandningen.

    Blanda ordentligt till en rätt kladdig smet. Låt degen jäsa i 45-60 minuter. Vält ut degen på lätt mjölat bakbord. Var försiktig med mjölet, för mycket mjöl ger torra bullar.

  2. Dela degen i 20 delar och gör runda bollar av dem. Lägg bullarna glest på pappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare 30-45 minuter. Platta ut dem till tekakor, ca 1 cm tjocka och nagga med gaffel. Grädda i 225 grader cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.