Whoopie Semlor

Sockerrus
mån, 2011-03-07 00:16

Ett kul, smaskigt och trendigt alternativ till den klassiska semlan.

 

Receptet ger

ca 40
stycken
kakor (20 dubbla)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 1 1/4 deciliter socker
  • 1 styck Ägg, rumsvarmt
  • 3 deciliter mjöl
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1 tesked kardemumma, malen
  • 2/3 tesked salt
  • 1/2 tesked vaniljpulver
  • 2/3 deciliter mjölk

Rubrik

  • Mandelgrädde

Ingrediens

  • 3 deciliter grädde
  • 100 gram mandelmassa

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • lite florsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och blanda väl.

  2. Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.

  3. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. I min ugn ska de stå inne i 9 min men det skiljer sig åt från ugn till ugn. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inut

Rubrik

  • Mandelgrädde

Gör så här

  1. Vispa grädden. Riv mandelmassan (med ett fint rivjärn). Blanda väl. Spritsa eller smeta sedan fyllningen på whoopisarna. Avsluta med att strö lite florsocker över dem.

Rubrik

  • Tips!

Gör så här

  1. Uteslut mandelgrädden och fyll whoopisen med din favoritfrosting så har du härliga kardemumma whoopies som passar bra året om.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.