Bild på Sockerkringlor
Idag har jag verkligen bakat äkta gammaldags kakor ”sockerkringlor” så spröda och goda med smaka av vanilj, dekorerade med pärlsocker…en riktig klassiker! Receptet hittar du här!

Sockerkringlor i spetsburk

Idé och bilder: diysweden.se

Återbruka en konservburk och gör en fin kakburk till kakorna. Locket är tillverkat av gammelmormors virkade spetsduk, det här är en riktig vintage ”gåbort-present”, och vill du inte ge bort burken, så är den väldigt fin att ha på hyllan i köket!

Så här gör du en spetsburk

Material: plåtburk (större modell, jag använde en som brukar vara majskolvar i) rund liten spetsduk, spetsband, trälim och vattenplastfolie, vitt papperssnöre (Lagerhaus)

Etikett till burken: Papper med spetsmönster Vivi Gade design från Creativ CompanySvart hobbylack och pensel Panduro

Verktyg: sax, limpistol, bunke/plastburk till limblandningen

1. Börja med att ta bort allt papper från plåtburken.

2. Lägg plastfolie över botten.

3. Blanda hälften trälim och hälften vatten, det räcker med 1/2 dl lim och 1/2 vatten för en liten duk.

4. Doppa duken i limblandningen, krama ur något med händerna.

5. Lägg duken över plåtburken och låt torka över natten. Nästa dag är den helt stenhård, om den är helt torr. Tjockare dukar har längre torktid.

6. Tag bort plasten från burken, och limma fast ett spetsband runt botten om du vill.

7. När locket är stärkt, så kan man sätta ett litet band, för att piffa till det lite extra!Välj färg och olika sorts grovlek på bandet för att förändra känsla och stil. Jag vill att kringlornas ljusa färg ska få sätta prägel på burken, så jag valde ett vitt enkelt papperssnöre. Trä bandet genom spetsens håligheter och avsluta med en rosett.

8. Gör etiketten: Rita önskad form, jag gjorde hjärtspetsar i sidorna, rita på fri hand och klipp ut etiketten. Jag har använt spetsmönstrat papper, tyckte det passade så bra till temat ”spetsburk”. Måla med en tunn pensel, så ser texten lite extra handgjord ut.Limma fast etiketten med en limpistol, då blir inte pappret bubbligt, som när man använder limstift.

9. Lägg silkespapper i burken och sedan dina hembakta kringlor, sätt på spetslocket, klart!

Tillbaka till Baka en present (OBS! Länken fungerar inte i appen)