Peti chouer
Peti chouer är en fransk bakelse eller bakverk beroende på vad den fylls med. Jag fyller den alltid med syltgrädde och äter den som bakelse. Den kan annars fyllas med skaldjursröra eller annan röra och ätas som förrätt.
Räcker till 25 st peti chouer
25 st peti chouer
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl vatten
- 50 gram smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- 3 dl grädde fyllning
- hallonsylt fyllning
Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills det blir en smet som släpper från kanterna. Tag kastrullen från värmen och tillsätt ett ägg i taget som du rör hastigt ihop med degen. Spritsa eller klicka ut på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader i 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. De ska få färg och svälla upp. Låt kallna.
Vispa grädden och rör i sylten. Dela petit-chouerna på mitten och fyll med gräddsylten. Sätt på locket. Ringla över lite smält choklad om du har och vill.