Polkadot roll
Det blev kul när man kan göra söta saker på egen rulltårta med olika glada färgen från egen fantasi
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st
1 st
Ingredienser
Så gör du
rulltårtsbottnen
- 4 st ägg
- 110 g strösocker
- 50 g vetemjöl special
- 30 g Maizena
- 1 tsk vaniljsocker
- 30 g smör
- 30 g olja
Smet till Pricka
- 15 g mjukt smör
- 15 g vetemjöl special
- 15 g äggvitor
- 15 g florsocker
Fyllning
- 9-10 st Färskjordgubba
- Hallon sylt
- 2 dl vispa grädde
- 3 msk florsocker
För Smet till Pricka
- Lägg ett bakplåtspapper i bakform (gärna 11*17 inch).
- Vispa smör med florsocker till krämigt.
- Rör ner äggen och vänd ner mjöl i smeten.
- Tillsätt eventuellt karamellfärg.
- Fyll en spritpåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper och låt dem vila i 60 minuter i kylskåp.För rulltårtsbottnen
- Sätt ungen på 175 grader.
- Blanda vetemjöl, maizena och vaniljsocker och sila 2 gången.
- Vispa äggen med elvisp när börjar skumma tillsätt sockret 1 matsked i taget, försätta vispa 10-15 minuter till blandningen blir vitt och riktigt pösigt.
- Vänd försiktigt ner mjölblandningen ner det i smeten.
- Smälta smör och blanda med olja.
- Dela 1/3 av smeten och blanda försiktigt med smörblandningen och
vänd ner mjöl i smeten
- Bred ut smeten jämnt och tunt på bakplåt som har pricka smet innan.
- Grädda i ca 8-10 minuter och stjälp upp tårtan på bakplåtspapper.
- Dra bort pappret som kakan gräddats på, rulla ihop och låt svalna en stund.Montage
Bred ut hallon sylt i ett jämnt lager på tårtbottnen
Bred ut grädden på hallon sylt och lägga färskjordgubba på fyllningen.
Rulla ena långsidan mot den andratill en tight rulle och plasta noggrant och låt de villa i kylskåpet innan den skärs i bitar.