Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Somriga mazariner med jordgubb och fläder

Dessa mazariner smakar verkligen sommar då de innehåller både jordgubbssylt och flädersaft. Perfekt att bjuda på under sommarens alla fikastunder.

Nu är det fikapaus

Vote
(4)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Mördeg, ingredienser
  • 125 g Smör
  • 60 g Strösocker (ca 3/4 dl)
  • 180 g Vetemjöl (3 dl)
  • 1 st Äggula
Mazarinfyllning, ingredienser
  • 200 g Mandelmassa, rumsvarm
  • 100 g Smör, rumsvarmt
  • 2 st Ägg, rumsvarma
  • 2 dl Jordgubbssylt
Fläderglasyr, ingredienser
  • 120 g Florsocker (2 dl)
  • 10 g Glykossirap (ca 1 tsk)
  • 2-3 msk Outspädd flädersaft
  • Jordgubssylten i spritspåsen från mazarinfyllningen
Mördeg, instruktioner
  1. Knåda ihop alla ingredienser tills de precis gått ihop till en deg. Platta ut degen till en platta och plasta in i plastfolie. Lägg in degen i kylskåpet i ca 15 min.
  2. Mjöla ett bakbord lätt och strö ett mycket tunt lager mjöl över degen. Kavla därefter ut degen till en platta som är ca 4 mm tjock. Fodra mandelmusselformar med den utkavlade degen.
  3. Knåda försiktigt ihop degen och kavla ut på nytt tills all deg blivit använd.
  4. Placera de fodrade formarna i frysen under tiden du gör mazarinmassan.
Mazarinfyllning, instruktioner
  1. Rör ihop mandelmassa och smör tills det blanda sig. Tillsätt därefter ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje ägg så att det arbetats in ordentligt i mazarinmassan.
  2. Fyll mazarinmassan och jordgubbssylten i två olika plastpåsar.
  3. Tag ut mazarinformarna ur frysen och spritsa i ca 2 tsk jordgubbssylt i varje form (Spara spritspåsen med den överblivna sylten, eftersom det ska användas till dekor efter avbokning).
  4. Spritsa mazarinmassan över sylten så att sylten täcks. Formarna ska vara fyllda till ca 3/4 med smet.
  5. Grädda mazarinerna i 175°C i ca 20-24 min. De är färdiga när de blivit gyllenbruna både på mazarinmassan och kanterna.
  6. Låt mazarinerna svalna på plåt. Om de blivit toppiga kan du vända de upp och ned direkt när de kommit ut ur ugnen, på så vis får de en slät topp.
  7. Lossa mazarinerna från formarna när de blivit ljumna och låt de därefter svalna helt.
Fläderglasyr, instruktioner
  1. Blanda ihop florsocker, glykossirap och den mindre mängden flädersaft. Späd med mer flädersaft tills glasyren uppnått önskad konsistens. Glasyren ska vara tjock, vit och inte för rinnig.
  2. Bred på lite glasyr på mazarinerna och spritsa därefter ut tre pluggar med jordgubbssylt. Gör ett mönster genom att dra med en tandpetare och ”swirla” in sylten och glasyren i varandra. För att glasyren inte ska hinna stelna för mycket rekommenderar jag att lägga glasyr på 4 mazariner i taget och därefter lägga på sylt och skapa mönster.
  3. Låt glasyren stelna helt.
  4. Servera!