Frusen jordgubbscheesecake
En oemotståndlig jordgubbscheesecake med kladdkakebotten.
Räcker till 1 st springform 24-26 cm i diameter
1 st springform 24-26 cm i diameter
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 100 g smör
- 3 dl socker
- 2 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
Fyllning
- 200 g Philadelphiaost
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 5 st passionsfrukter
- 2 dl mosade jordgubbar
Garnering
- ca 10 st färska jordgubbar halverade
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen.
Smält smöret.
Blanda mjöl, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret och äggen, ett i taget. Rör om. Häll därefter smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 12 min. Låt kakan kallna helt, men låt den vara kvar i formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Pressa ur saften och sila genom en sil.
Mixa jordgubbarna så att de mosas.
Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget.
Vispa grädden ganska hårt.
Vänd ner grädde, passionssaft och jordgubbsmos i ostsmeten. Bred ut smeten över botten.
Täck över formen och ställ den i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram tårtan cirka 30 minuter innan servering och garnera med färska skivade jordgubbar.