Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Vintriga cake toppers eller marängklubbor

Marängklubbor är enkelt att göra och den här modellen är superfin att sätta som cake topper på en frostad vit tårta.

baka.se

Vote
(14)

Räcker till 15-20 st

Räcker till...

15-20 st

Ingredienser

Så gör du

Ingredienser
  • 1 fp Dr. Oetker Perfect meringues mix
  • 0,75 dl vatten
  • 1 fp blå eller turkos gelfärg du behöver några droppar på sin höjd
  • 1 fp snöflingeströssel
  • 15-20 st cake pops pinnar alt. grillpinnar beroende på hur stora maränger du gör
  1. Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa först litegrann på låg hastighet och öka sedan till högsta hastigheten i 3 minuter tills maränger är luftig och seg. Blanda i en eller ett par droppar gelfärg.
  2. Häll smeten i en spritspåse försedd med stjärntyll.
  3. Spritsa marängen som stora rundlar på en bakpappersklädd plåt. Börja i mitten och spritsa en spiral till önskad storlek. Rita först cirklar som mall på bakplåtspappret om det är viktigt att marängerna blir lika stora. Lämna lite plats för pinnarna.
  4. Sätt en pinne i varje rundel. Dekorera marängen med snöflingor.
  5. Grädda marängerna i ugnen i ca 60-80 minuter tills de är helt torra. Tiden kan variera beroende på hur stora maränger du har gjort.