After Eight
Idag har vi gjort fantastiskt goda hemgjorda After Eight, de var så enkelt att göra och blev supersmaskiga! Det här måste ni prova! Man behöver inte alls många ingredienser till pralinerna!
Räcker till ca 15 st praliner
ca 15 st praliner
Ingredienser
Så gör du
- 150 g mörk choklad (blockchoklad blir blank och fint skal till pralinerna)
- ca 1,5 dl florsocker
- Dr. Oetker Pepparminstarom
- vatten
- pralinformar alt formar för ischoklad/istärningsform
- Dr. Oetker grön pyntgelé
- Dr. Oetker Jungleströssel de turkosgröna kulorna
- Dr. Oetker silverpärlor
Börja med att finhacka 2/3 av chokladen. Smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Pensla dina formar med chokladen och ställ in formarna i kylskåpet för att stelna.
Under tiden blandar du florsocker med pepparmyntsolja och vatten tills du har den konsistens och smak du vill på fyllningen.
Ta ut chokladformarna och fyll pralinerna med mintfyllningen, men lämna kvar 2-3 mm upp till kanten på pralinen så du får plats att täcka med mer choklad.
Ställ nu in pralinerna i frysen så att mintfyllningen stelnar lite. Under tiden finhackar du och smälter den choklad som är kvar. Ta ut pralinerna ut frysen, använd en tesked och lägg på det sista lagret med choklad så du täcker fyllningen. Låt stelna.
Använd en mortel till att krossa strösslet till pralinerna.
Klicka ut en liten klick pyntgele på varje pralin, och strö lite av det krossade strösslet på pralinerna. Klart!