Chokladsalami
Världens godaste chokladsalami! Recept på ett annorlunda godis att ha på julens alla dessertbord.
Är du allergisk mot nötter, skippa det och smaksätt med ditt favoritgodis istället
Räcker till 2 st
2 st
Ingredienser
Så gör du
- 50 g Dr. Oetker skållad mandel (1 påse)
- 50 g pistagenötter
- 200 g mörk choklad
- 75 g smör
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 st stort ägg
- ½ dl vispgrädde
- 3 st digestivekex
- 1 st apelsin (skalet)
- florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader och lägg mandel och pistagenötterna på en plåt och rosta lite lätt, ca 5-10 min. Låt svalna.
Smält choklad och smör över ett vattenbad.
När allt har smält, tag bort från plattan och rör ner kakao och vaniljpulver. Ställ åt sidan.
I en liten skål, knäck ägget i grädden och vispa lätt. Blanda ner detta i chokladblandningen.
Krossa kexen i små bitar (ej smulor).
Hacka nötter och mandel för hand i små bitar.
Blanda ner kex och nötter i chokladblandningen och rör runt. Riv ner apelsinskalet.
Ställ i kylen i ungefär 1 timme.
Lägg chokladblandningen i plastfolie och forma den till två långa "salami".
Ställ i kylen minst i 6 timmar, helst över natten.
Ta bort plastfolien från salamin och rulla i florsocker.
Förvara i kylen tills det är dags för servering.