Hemgjord bounty
Recetp med choklad och kokos i en oslagbar kombination. Denna variant av godiset Bounty har vi valt att toppa med frystorkade jordgubbsbitar från Dr. Oetker. En riktigt smakhöjare! Godiset går utmärkt att frysa in!
Räcker till 20-30 bitar beroende på storlek
20-30 bitar beroende på storlek
Ingredienser
Så gör du
- 400 g kondenserad mjölk
- 300 g kokosflingor
- 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
- Dr. Oetker Natural Strawberry
Klä en liten bakform ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
Rör samman kondenserad mjölk och kokosflingor. Tryck ut kokosmassan i formen till önskad storlek och höjd. Låt massan stelna i frysen i minst 30 minuter.
Ta ut formen och skär kokosmassan i den storlek på bitar som du vill ha - vi valde att göra avlånga bitar.
Styckfrys bitarna i ytterligare 30-40 minuter.
Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa de frysta bitarna i chokladen så den täcker alla sidor och strössla direkt på lite jordgubbsbitar innan chokladen hinner stelna.
Ställ bitarna kallt så att chokladen stelnar. Förvara sedan bountybitarna kallt i en burk med lock.
Tips! Variera choklad och dekoration efter tycke och smak- du kanske föredrar vit choklad och blåbärsdekoration?