Saffranspraliner
Ljuvliga små sötsaker med julig smak
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 24 praliner
24 praliner
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk honung
- 1 tsk smör
- 1/2 Saffran påse (0,25g)
- 1 tsk lingonsylt
- 350 gram mörk choklad
Börja med pralinfyllningen:
Blanda grädde, honung och smör i en värmefast behållare
Smält blandningen i micro - den ska koka upp
Häll gräddblandningen över den vita chokladen och rör till en slät massa.
Blanda ned saffran och lingonsylt - låt stå i kylskåp minst 1,5 timmeVärm den mörka chokladen i 650W i micro 30 sekunder i taget, rör om efter varje uppvärmning.
Ta tempertur på chokladen med en kökstermometer, när den är helt smält och har en temp mellan 45 och 50 grader är den klar.
Kyl ned chokladen i ett kallt vattenbad till 28 grader.
Värm upp chokladen igen till 32 grader.Om något steg misslyckas och chokladen blir för varm får du börja om igen.
Häll den smälta chokladen i en pralinform, banka ur luftbubblor och skrapa loss överbliven choklad.
Klicka i pralinfyllningen i varje form och täck med choklad, spackla noga.
Kyl pralinformen i kylskåp och banka sedan ut dina praliner - dekorera efter tycke