Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladkladdkaka
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 bitar
Räcker till...
12 bitar
Recepttyp
Kladdkaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 250 g mörk choklad
- 1 dl starkt kaffe
- 250 g smör rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
- 2 krm salt
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Lägg bakplåtspapper i botten.
Bryt chokladen i bitar och lägg i bunke tillsammans med kaffet. Ställ över vattenbad och låt smälta under omrörning.
Tillsätt smör och socker lite i taget. Rör hela tiden så att allt blandas väl. Ta bort bunken från värmen.
Vispa äggen lätt och rör ner dem och saltet i chokladsmeten. Häll i formen.
Grädda i ugnen ca 50 minuter. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädd