Rosmarinbaguetter
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 3 baguetter
3 baguetter
Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
- 5 dl vatten
- 1,3 l vetebröd special
- 1 msk matolja
- 2 tsk salt
Garnering
- 1 dl olivolja
- 1 msk flingsalt
- 1 msk torkad rosmarin
Gör så här (färsk KronJäst)
1. Smula ett pkt KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör ut KronJästen.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.
4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i bunke i 60 min.
5. Häll ut degen på mjölat bord och dra försiktigt i degen så att den blir lång.
6. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
7. Pensla med olivoljan och strö över flingsalt och rosmarin.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Gör så här (torr KronJäst)
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Blanda torrjästen i mjölet.
3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).
4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i bunke i 60 min.
5. Häll ut degen på mjölat bord och dra försiktigt i degen så att den blir lång.
6. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
7. Pensla med olivoljan och strö över flingsalt och rosmarin.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.