Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Banankaka med choklad
Använd övermogna bananer till denna kaka. Den blir otroligt saftig och god!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Mjuka kakor
Banankaka
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 75 g smör
- 2 ½ dl strösocker
- 2 msk mjölk
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk äkta vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 st mogna bananer
- 100 g Choklad, mjölk el mörk
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen och blanda ihop vetemjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll smeten i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Servera kakan kall.